Yunanistan
Giriş Tarihi : 20-02-2023 11:57

PAOK ve AEK kulüpleri arasındaki maçın geliri depremzedelere gidecek

PAOK ve AEK kulüpleri arasındaki maçın geliri depremzedelere gidecek

Süper Lig'in futbol takımlarından PAOK ve AEK, pazar günü oynayanan karşılaşmadan elde edilen hasılatın bir bölümünü Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bağışlayandı.

PAOK futbol kulübü maç öncesinde stadyum girişinde depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere de bağış toplandı. 

PAOK futbol kulübünden yapılan açıklamada kulübün sahibi Ivan Savvidis'in talimatıyla Türkiye ve Suriye'de meydana gelen ölümcül depremin trajik etkileriyle yıkıma uğrayan insanlar için dayanışma faaliyetlerine başladıkları ifade edildi.

Açıklamada "PAOK, acının ve köklerinden koparılmanın ne demek olduğunu çok iyi bilen bir kulüptür. Irk, ulus ya da din farkı gözetmeksizin her zaman gerçekten ihtiyacı olanların yanında olmayı hedefleyen büyük bir ailedir. Bu büyük ailenin kucağı, Türkiye ve Suriye'deki ölümcül depremlerin kurbanları için ardına kadar açıldı. Bu hepimizin takım arkadaşı olduğu bir mücadele." denildi.

Hem Atina merkezli AEK hem de Selanik merkezli PAOK, 1923 mübadelesiyle İstanbul'dan Yunanistan'a göç eden sporcular tarafından kuruldu.

İstenen yardım listesinde paketlenmiş uzun ömürlü gıdalar, bebek maması, bebek sütü, çocuk bezi ve bebek bakım ürünleri bulunuyor.

PAOK'un açıklamasında ayrıca Türkiye'nin Selanik Konsolosluğu ile işbirliği içinde, depremzedeler için nakit para toplanacağı da duyuruldu ve bağış için banka hesap bilgileri paylaşıldı. 

 

LMLM

LM