GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 10:36

Rolling Stones yeni albümle dönüyor

Rolling Stones yeni albümle dönüyor

Dünyaca ünlü İngiliz rock grubu Rolling Stones, Ağustos ayı sonunda yerel bir gazete ilanı ile ilk sinyalini verdikleri yeni albümünün ilk şarkısını bugün bir etkinlikte müzik kamuoyuyla paylaştı.

“Hackney Diamonds” adını taşıyan albüm, grubun 2005 yılından bu yana yayımlanan ilk orijinal stüdyo albümü olacak.

Çarşamba günü İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğusundaki Hackney bölgesinde yapılan etkinlik, grubun YouTube sayfasından da canlı olarak yayımlandı. Etkinlik, talk show sunucusu Jimmy Fallon tarafından sunuldu.

Grup, “Hackney Diamonds” albümünün 12 parçadan oluşacağını ve tamamının Ekim ayında çıkacağını açıkladı.

Aynı zamanda albümün bir parçası olan “Angry” (Öfke) bugün dinleyicisiyle buluştu.

Grubun solisti Mick Jagger, albümün müzikal anlayışının single'ın adı gibi “öfkeli” olduğunu söyledi.

Aynı zamanda albümün aşk şarkıları içerip “eklektik" birçok müzik türünün karışımı olacağını ifade etti.

Grubun hayranları Çarşamba günü etkinliğin yapılacağı salonun önünde büyük kalabalıklar oluşturdu.

BBC’ye konuşan bir Stones hayranı, etkinliğin YouTube’da yayımlanmasına rağmen, albüm duyurusu için Polonya’dan Londra’ya geldiğini söyledi.

Stones için “Rock and Roll'un kralları” ifadesini kullanan müziksever, “Yeni Rolling Stones müziği dinlemek için 18 yıldır bekliyorduk ve sonunda geldi. Bence bu gerçekten özel bir gün" dedi.

BBC müzik muhabiri Mark Savage, 80’lerine yaklaşan grup üyelerinin hala formlarında olduğunu belirtti.

Etkinlik esnasında bir hayranın, “Mick (Jagger) ve Keith (Richards), siz benden ve karımdan daha uzun süredir birliktesiniz. Bunun sırrı nedir?" şeklindeki sorusuna Jagger, “Çok konuşmayarak” diyerek yanıtladı.

Eski bir doğu Londra argosu olan “Hackney Diamonds”, özellikle soygun sırasında kırılan pencerelerin camlarını tarif etmek için kullanılıyor.

Gazete ilanında müşterilerin fiyat teklifi almak için arayabilecekleri bir telefon numarası da mevcuttu.

Gazete ilanı reklam kampanyasının sadece bir parçasıydı.

Bunun yanında ünlü dudak logosu Londra, New York, Los Angeles, Paris ve dünya çapındaki başka şehirlerdeki ikonik binalara yansıtıldı.

Yeni Stones albümü, 2016'da blues cover şarkılarından oluşan Blue and Lonesome'dan bu yana ilk albüm ve 2005'teki A Bigger Bang'den bu yana ilk orijinal albüm olacak.

 

Davulcu Charlie Watts'ın Ağustos 2021'de 80 yaşında gırtlak kanseri nedeniyle ölmesinden bu yana grubun ilk albümü olacak.

Yıldızın ölmeden önce grupla birlikte yeni davul parçaları kaydettiği biliniyor.

Gitarist Richards, Ekim 2021’de Los Angeles Times gazetesine verdiği röportajda, “Charlie Watts'ın son şarkısını duymadınız" diyerek bu kayıtların yeni albümde kullanılacağına dair ipucu vermişti.

Richards, “Eğer her şey kapatılmamış olsaydı, bu lanet şeyi bitirebilirdik" diyerek Covid-19 pandemisinin albümü geciktirdiğini ifade etmişti.

Bugün yapılan etkinlikte Richards, grubun "çok eskilerden" tanıdığı ve bu yaz turne sırasında Watts'ın koltuğunu dolduran davulcu Steve Jordan’ın albümde yer alacağını açıkladı.

Richards, "Charlie'nin onayı olmasaydı çok daha zor olurdu" dedi.

Watts daha önce kendisinin varisi olarak Jordan'ı göstermişti.

Los Angeles Times röportajında Jagger ise “yaptığımız çok sayıda parça var, bu nedenle tur bittiğinde bu konuda nerede olduğumuzu değerlendirip yola devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Grubun kurucu üyelerinden olan Bill Wyman otuz yıldan sonra, Watts’a veda şarkısı kaydetmek için gruba davet edildi.

Haziran ayında adı açıklanmayan bir kaynak The Sun gazetesine "Bill grubu yıllardır bir arada görmüyordu ama Charlie'yi her zaman sevmişti. Bu albüm aslında Charlie'ye bir saygı duruşu niteliğinde, o yüzden hayır diyemedi" dedi.

Yapımcılığını Grammy ödüllü Andrew Watt’ın yaptığı yeni albüme Beatles kurucularından Paul McCartney ve Elton John’un da dahil olabileceği söylentileri var. Ancak pop yıldızı Lady Gaga’nın albümde yer alacağı kesinleşti.

Bugünkü etkinlikte Gaga’nın “Sweet Sound of Heavan” adlı parçada yer alacağı açıklandı.

BBC

LMLM

LM