Avrupa
Giriş Tarihi : 11-11-2023 11:59

Scholz, Mitsotakis ile görüşecek

Scholz, Mitsotakis ile görüşecek

13 Kasım Pazartesi akşamı Avrupa Birilği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in daveti üzerine Almanya Başbakanlığı’nda bir akşam yemeği düzenlenecek.

Yemeğe Scholz’un yanı sıra Yunanistan Başbakanı Mitsokatis, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in katılması bekleniyor.

Alman Hükümeti’nin Sözcü Yardımcısı Hoffmann, Michel’in Granada'da yapılan gayriresmi AB liderler zirvesinde ele alınan stratejik gündem ile ilgili konular hakkında, daha sınırlı katılımlı toplantılar yoluyla görüş alışverişinde bulunmayı amaçladığını söyledi.

Hoffman Scholz'un ayrıca Yunan mevkidaşı Mitsotakis’i salı günü başbakanlıkta ağırlayacağını da duyurdu. Sözcü Yardımcısı, iki başbakanın ikili Avrupa ve güvenlik meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını, görüşme sonrasında da iki liderin basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

Ana muhalefet de Mitsotakis'i ağırlayacak

Bu arada Mitsotakis Almanya ziyareti sırasında sadece iktidar tarafından değil ana muhalefet tarafından da ağırlanacak.

Mitsotakis, ana muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birliği’ne (CDU) yakınlığı ile bilinen Konrad Adenauer Vakfı’nın Pazartesi günü düzenleyeceği bir konferansa katılacak. CDU’nun Genel Başkanı Friedrich Merz ile birlikte Mitsotakis, “Yunanistan ve Avrupa: Yeni bir dönem” başlığını taşıyan konferansta konuşmacı olacak.

DW

LMLM

LM