SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-03-2024 12:20

Siyah noktalar kabusunuz olmasın! çaresi var!

Siyah noktalar kabusunuz olmasın! çaresi var!

Siyah noktalar genellikle yağlı ciltlerde görülür. İltihaplı olmayan bir sivilce türüdür. Çok sayıda faktör siyah noktaların oluşmasına neden olabilir. Buna karşın daha canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün. İşte siyah noktalardan kurtulmanızı sağlayacak 3 yöntem…

Siyah noktalar birçok vatandaşın yaşadığı dermatolojik sorunlar arasındadır. Zaman zaman can sıkıcı olabilen bu sorunun üstesinden doğal yöntemlerle gelebilirsiniz.

Sağlıksız beslenme, kirli hava, bazı kozmetik ürünleri ile makyaj malzemeleri siyah nokta oluşmasına neden olabilir. Tıkanan gözeneklerdeki kir, havayla temas ettiğinde oksitlenir ve siyaha döner. Böylelikle siyah nokta oluşur. Genellikle yağlı ciltlerde olan siyah noktalar en çok da burunda çıkar.


SİYAH NOKTAYA YATKIN CİLTLER İÇİN ÖNERİLER!
Siyah nokta ve akne sorunundan muzdaripseniz mutlaka bir dermatoloğa görünün. Sorun, hormonal nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Kullanacağınız doğru ürünlerle hem aknelerinizden hem de siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.
Hassas bir cildiniz varsa bazı kozmetik ürünlerden uzak durun. Yağı tamamen kurutan kozmetik ürünler sebumu tamamen temizleyerek daha ferah hissetmenizi sağlasa da bir süre sonra cildinizin daha fazla yağ üretmesine yol açacaktır. Cilt kuruluğuna neden olan ürünleri kullanmayın.
Siyah noktalar kabusunuz olmasın Porselen gibi bir cilt için 3 yöntem
Gözenekleri temizleyen ve cildi kızartmayan bir tonik kullanın.
Siyah noktanın yanı sıra cildinizde sivilce oluşmaya açıksa güneş kremi sürmeden dışarıya çıkmayın.
Cilt tipinize göre kaliteli bir nemlendirici kullanın.


SİYAH NOKTALAR İÇİN 3 ETKİLİ YÖNTEM
1. yöntem: Kumaş parçasını sıcak suyla ıslatın. Ardından sıktığınız bezi siyah nokta olan bölgeye koyun ve 15 saniye kadar bekleyin. Bu uygulamayı 2 kere tekrarlayabilirsiniz.

2. yöntem: Yoğurt ve kili karıştırın. Macun kıvamına geldiğinde siyah noktalı bölgeye sürün. 10 dakika sonra soğuk su ile durulayın.

3. yöntem: Yarım limonu bir kaseye sıkın. Pamuk parçasını limon suyuna batırın ve siyah noktaların olduğu bölgeye uygulayın. Soğuk suyla durulamadan önce en az 10 dakika kurumasını bekleyin. Bu uygulamayı günde bir kez yapabilirsiniz.

cnnturk

LMLM

LM