SAĞLIK
Giriş Tarihi : 14-03-2024 12:17

Uzman isim açıkladı, haftada 4 gün yerseniz...

Uzman isim açıkladı, haftada 4 gün yerseniz...

Kalp sağlığına dair Pennsylvania’daki Penn State Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları şaşırttı. Beslenme profesörü, elde edilen verileri paylaşarak "Kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz." dedi.

ABD'deki Penn State Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre haftanın 4 günü bir avuç ceviz yemek kalp krizi riskini azaltıyor.

Bahsi geçen çalışmada bir avuç ceviz yiyen kişiler incelendi ve 4 saat sonra kan damarlarının esnekliğin ile kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişmeye rastlandı.

KARDİYOVİSKÜLER HASTALIKLARDAN KORUYOR!
Dr. Penny Kris Eterton, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada cevizin düzenli tüketildiği takdirde kardiyovasküler hastalıklardan koruyabileceğini ifade etti.

Uzman isim açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ve sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz”

DİKKAT ÇEKEN DETAY!
Araştırma bununla da sınırlı kalmadı. Porsiyon oranına dair detaylar da açıklandı. Buna göre yalnızca 3 yemek kaşığı ceviz yağı içerseniz kar damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirebilirsiniz. Yapılan açıklamaya göre; ceviz yağı endotelyal hücrelerin sağlamlığı için de oldukça faydalı.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

- Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengindir. Dolayısıyla beyin fonksiyonlarını destekleyerek belleği güçlendirir ve bilişsel işlevleri artırabilir.

- Kalp sağlığı için yararlı olan omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve fitosteroller içerir.

- Kilo kontrolüne yardımcıdır.

- Kalsiyum ve magnezyum dahil olmak üzere kemik sağlığı için önemli olan mineraller içerir.

- İyi bir protein kaynağıdır.

- Cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

cnnturk

LMLM

LM