SAĞLIK
Giriş Tarihi : 28-02-2024 12:50

Yatmadan önce tüketin, faydasını görün

Yatmadan önce tüketin, faydasını görün

Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin ve diyet listelerinin vazgeçilmezi olan yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Gece yatmadan önce 1 kase tüketilen yoğurdun vücuda 8 'olumlu' etkisi bulunuyor. İşte detaylar...

Yapılan birçok bilimsel araştırma yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koydu. Öte yandan Uzmanlar yatmadan önce tüketilen 1 kase yoğurdun sağlığa olumlu etkileri olduğunu vurguluyor.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCIDIR
Yoğurt aksi bir durum olmadıkça diyetisyenler tarafından mutlaka danışanlarının listelerine eklenmektedir. Yoğurdun içerdiği kalsiyum ve amino asitler vücutta bulunan fazla yağları yakmaya yardımcı olur.

BAĞIŞIKLIĞI KORUR
Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar ve probiyotikler içerir. Soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

CİLT SAĞLIĞINA İYİ GELİR
Yoğurdun bazı formları, cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özelliklere sahip olabilir. Özellikle yoğurt maskeleri, akne ve diğer cilt sorunlarını hafifletmek için kullanılabilir.

BAZI HASTALIKLARA YAKALANMANIZI ÖNLER
Yoğurt, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyumun iyi bir kaynağıdır. Kalsiyum, kemiklerinizi güçlendirmeye ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.


KAS GELİŞİMİ İÇİN SIKLIKLA TAVSİYE EDİLİR
Yoğurt, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteinin sağlıklı bir kaynağıdır. Protein, kas gelişimi, dokuların onarımı ve genel sağlık için gereklidir.

DİŞ SAĞLIĞI İÇİN ÖNERİLMEKTEDİR
Yapılan araştırmalar yoğurdun diş mineleri için çok faydalı bir besin kaynağı olduğunu gösteriyor. Yyoğurdun bol miktarda içerdiği laktik asitler diş etlerini korumada önemli görevler üstlenmektedir. Bilhassa geceleri düzenli olarak tüketilen bir kase yoğurt diş ve dişe bağlı hastalıklara yakalanmaz riskini azaltır.

LMLM

LM