Abdulhalim Dede
Abdulhalim Dede
Giriş Tarihi : 07-12-2023 11:31

ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ... ΑΠΙΘΑΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΧΜΕΤ ΚΑΡΑ

Μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα μια εξώδικη δήλωση του δικηγόρου Καρά Αχμέτ και του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, με την οποία ο κος Καρά μας κατηγορεί διπλά, με διπλές υπογραφές, διπλές σφραγίδες, διπλές ιδιότητες, άδικα για δήθεν συκοφαντικά δημοσιεύματα μας σχετικά με την κατάληψη του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης και διάφορες κρίσεις που εκφράσαμε σχολιάζοντας τα γεγονότα εκείνων των ημερών, απειλώντας μας ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη του.

Εμείς δημοσιεύουμε την εξώδικο δήλωση για να πληροφορηθεί ο κόσμος πως στα αλήθεια αντιλαμβάνεται ο κύριος Καρά Αχμέτ την ελευθερία του Τύπου, πώς πραγματικά φαντάζεται τον εαυτό του ως δικηγόρο υπεράνω κριτικής και πώς άραγε ονειρεύεται την δική του θέση μέσα στην μειονότητα και κυρίως μέσα στην κοινωνία της πόλης που ζει και δραστηριοποιείται.

Οφείλουμε λοιπόν μια απάντηση στον κο Αχμέτ, ως δικηγόρο γιατί οι δύο όμοιες υπογραφές κάτω από την δική του σφραγίδα και κάτω από μια σφραγίδα που αναφέρει ξερά, Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης, μας δημιουργούν μια σύγχυση για το ποιός στέλνει το εξώδικο και με ποια ιδιότητα, αν δεν είναι σύγχυση ρόλων και ιδιοτήτων από κάποιον που υποτίθεται εκπροσωπεί μια ευρύτερη ομάδα προσώπων.

Κύριε Καρά Αχμέτ ως δικηγόρος υπερασπιστής «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θα έπρεπε πρώτος να γνωρίζετε ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι παραγγελιοδόχος, δεν είναι υπηρέτης κανενός, δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και κυρίως δεν εξαναγκάζεται σε βολική σιωπή.

Έχετε μια περίεργη άποψη για την δημοσιογραφία, όταν μας απειλείτε με μηνύσεις και αγωγές για να παραλείψουμε και να απέχουμε από παρόμοιες (στενόχωρες για σας) δημοσιεύσεις, αναρτήσεις, άρθρα και σχόλια! Μας απειλείτε με μια βολική για σας, σιωπή γιατί δεν αντέχετε την κριτική στις ενέργειες σας, γιατί δεν θέλετε να ξυπνήσουν αυτοί που στο όνομα τους, ενεργείτε δήθεν εκπροσωπώντας τα συμφέροντας τους.

Μας δυσφημείτε και μας συκοφαντείτε ότι διαστρεβλώνουμε την αλήθεια και γράφουμε ανακρίβειες υπερβαίνοντας κάθε όριο ανοχής σας, ενώ εμείς απλά διατυπώνουμε τις σκέψεις μας ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως δημοσιογράφοι, ως μέλη της μειονότητας που διεκδικεί χωρίς να εξαρτάται από κανένα, χωρίς να στοιχίζεται πίσω από πολύξερους και θορυβώδεις επαναστάτες που μας θεωρούν πρόβατα και θέλουν να μας επιβληθούν ως παντογνώστες.

Μακάρι να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη, εκεί άλλωστε είναι ο ασφαλής για εμάς χώρος, όπου οι δικαστές δεν έχουν την ίδια άποψη με σας και σέβονται την αποστολή του Τύπου.

Θα περίμενα όλα όσα γράφετε στο εξώδικο σας ως δική σας αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στο Μειονοτικό Σχολείο, να τα δημοσιεύατε νωρίτερα στον Τύπο, μετά από μια συνέντευξη τύπου για να πληροφορηθεί ο κόσμος τόσο την δική σας θέση, όσο και την θέση της Πολιτείας και να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Αντί να κοινοποιείτε εξώδικα, καλύτερα θα ήταν να κάνετε δημόσιες ανακοινώσεις δημοσιοποιώντας την αλληλογραφία σας με τους υπεύθυνους της της Πολιτείας, έτσι όλοι θα μάθαιναν την πραγματική αλήθεια, και όχι την βολική αλήθεια, όχι την δική σας αλήθεια.

Αν διαπιστώσατε δική μου άγνοια για πολλά θέματα, σε αυτό μάλλον ευθύνεστε εσείς που δεν φροντίσατε να ενημερώσετε τους πολίτες και τον Τύπο έγκυρα και αντικειμενικά. Εγώ κατέγραψα όσα πληροφορήθηκα και όσα μπόρεσα να μάθω από την έρευνα που έκανα. Από όσα καταγράφετε στο εξώδικο, δεν κατάλαβα τίποτε, ή μάλλον δεν μπόρεσα να καταλάβω πού έχω εγώ άδικο, ή πού έκανα εγώ (αν έκανα) λάθος.

Αν θέλετε να ενημερώσετε εμένα και τον κόσμο με εγκυρότητα, σας προσκαλώ σε μια συνέντευξη για να μας πείτε τί πραγματικά συνέβη στο Μειονοτικό Σχολείο, γιατί αποφασίσθηκε η διπλή βάρδια, ποιοι αρχικά διαμαρτύρονταν για τις υπόγειες αίθουσες και ποιοι άλλαξαν γνώμη και δέχτηκαν ως καλύτερες τις υπόγειες αίθουσες αντί της διπλής βάρδιας και ποιοι έθεσαν, αν έθεσαν σε κίνδυνο απουσιών τα παιδιά, ποιοι έκαναν κατάληψη, ποιοι περιέφεραν διάφορους επισήμους στην κατάληψη για να διαφημιστούν ως «μεγάλοι» υπερασπιστές δικαιωμάτων, ποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάληψη για να κάνουν προσωπική διαφήμιση και ποιοι τελικά κέρδισαν και ποιοι έχασαν από αυτήν την κινητοποίηση.

Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, κύριοι είναι ακόμα ανεξάρτητη και το έχει πολλές φορές αποδείξει.

Καθοδηγητές στην δημοσιογραφία και στην δικαιοσύνη μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα συναντάμε και τέτοιο δεν έχουμε στην Ελλάδα.

Δυστυχώς δεν καταλάβατε λέξη από τα δημοσιεύματα, ή μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε καθώς προφανώς δεν βολεύει την δική σας ρητορική. Η διαφορετική οπτική είναι δικαίωμα του καθενός, αλλά η ηθελημένη διαστρέβλωση που επιχειρείτε στα γραφόμενα μου, δεν έχει καμία σχέση με την διατύπωση διαφορετικής γνώμης, ούτε είναι ανεξέλεγκτη.

Δεν κατέχετε εσείς την απόλυτη αλήθεια, ούτε εγώ διαδίδω ανακρίβειες και συκοφαντίες, επειδή δεν αποδέχομαι την δική σας απόλυτη άποψη και δεν γίνομαι προπαγανδιστής σας.

Σας καλώ να απέχετε από αυθαίρετες ερμηνείες των θέσεων μου και από το να με δυσφημείτε και να με συκοφαντείτε σε τρίτους, διαδίδοντας ότι σας συμφέρει.

Η ελευθεροτυπία κύριε Αχμέτ Καρά, προστατεύεται από το άρθρο 14 Συντάγματος και το 10 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Αναφέρεται σε πράξεις προσώπων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου, ακόμη και με άσκηση οξείας κριτικής και δυσμενείς χαρακτηρισμούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μου δεν φέρουν ψευδή ή παραπλανητικό χαρακτήρα, ούτε υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο ώστε να συνιστούν προσβολή της προσωπικότητας, καθώς η αναφορά αφορούσε πράξεις προσώπων όπως εσείς, που συγκεντρώνουν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου και εξυπηρετούν την ανάγκη του κοινού για ενημέρωση.

Ο καθένας από εμάς και εσείς και φυσικά εγώ, έχει μια πορεία και διαδρομή για την οποία κρίνεται.

Ουδείς ανεξέλεγκτος, ουδείς παντογνώστης.

Διαλέξτε ρόλο και ιδιότητα και πείτε μου ακριβώς τί θέλετε και τι πράξατε για να μάθει ο κόσμος.

Εμείς παραμένουμε στην θέση μας επί 40 ολόκληρα χρόνια, απέναντι σε κάθε έναν που θέλει να επιβάλλει απόψεις και συμπεριφορές.

Ανεξάρτητοι και ελεύθεροι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazete Manşetleri
BURÇ YORUMLARI
 • KOÇ
  Koç Burcu
 • BOĞA
  Boğa Burcu
 • İKİZLER
  İkizler Burcu
 • YENGEÇ
  Yengeç Burcu
 • ASLAN
  Aslan Burcu
 • BAŞAK
  Başak Burcu
 • TERAZİ
  Terazi Burcu
 • AKREP
  Akrep Burcu
 • YAY
  Yay Burcu
 • OĞLAK
  Oğlak Burcu
 • KOVA
  Kova Burcu
 • BALIK
  Balık Burcu