Yunanistan
Giriş Tarihi : 05-12-2023 11:00

11 milletvekilinin yeni kurdukları meclis grubu ‘Yeni Sol’

11 milletvekilinin yeni kurdukları meclis grubu ‘Yeni Sol’

SİRİZA’dan ayrılan 11 milletvekilinin yeni kurdukları meclis grubunun resmi tanıtımı 4 Aralık Pazartesi Atina’da Serafio Spor ve Kültür Merkezinde yapıldı. Yeni meclis grubunun adı “Yeni Sol” olarak açıklandı.

Parti tanıtımıda Efi Ahçıoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün onurumuz için, hayatlarımız için yeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi. "Bu hiçbirimiz için kolay olmadı. Nihayetinde kolay olan, vicdanınızın hizmet edebildiği şeydir." ifadelerini kullandı.

Nasos İliopulos da yaptığı kısa konuşmada, "Sıfırdan değil, baştan başlıyoruz." dedi ve Yeni Demokrasinin mutlak hakimiyetiyle uzlaşmayı reddettiklerini söyledi. Mücadele deneyimine sahip olduklarını vurgulayan İliopulos, "Değişimden korkmayan, öğrenen bir siyasi güç yaratıyoruz." diye konuştu.

Efklidis Çakalotos, Miçotakis ve sağ ile savaşmaya hazır olduklarını söylerken, Aleksi Hariçis de, yeni ve umutlu bir şeyin doğduğunu söyledi. Geçmişlerini inkar etmeyeceklerini belirten Hariçis, ülkeyi memorandumlardan çıkardıkları ve Prespa Anlaşması için gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.

LMLM

LM