Ελληνικά
Giriş Tarihi : 30-11-2023 10:08

Ερντογάν: Ελπίζουμε σε νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ελλάδα

Ερντογάν: Ελπίζουμε σε νέα σελίδα στις σχέσεις με την Ελλάδα

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του αναφέρθηκε στον Νετανιάχου, τις σχέσεις με τη Γερμανία ενώ εξαπέλυσε και «επίθεση φιλίας» προς την Ελλάδα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από βουλευτές αλλά και οπαδούς που τον επευφημούσαν συνεχώς, ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μια χωρίς προηγούμενο επίθεση κατά του Νετανιάχου, κατηγορώντας τον για «γενοκτονία σε βάρος δυο εκατομμυρίων Παλαιστινίων», που τους στέρησε το φαγητό, το ρεύμα και το νερό. Ο Νετανιάχου έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο «χασάπης της Γάζας», είπε. Το Ισραήλ πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, τόνισε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία,τονίζοντας ότι συζήτησε διμερή εμπορικά, ανθρώπιστικά και αμυντικά θέματα με την γερμανική ηγεσία. «Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το εμπόριο μας με τη Γερμανία από 50 σε 60 δισεκατομμύρια», δήλωσε.

Ιδιαίτερα σημαντική η δήλωσή του για την πολιτική της Άγκυρας: «Εφαρμόζουμε την πολιτική μας που στόχο έχει να αυξάνουμε τους φίλους μας και να μειώνουμε τους εχθρούς μας. Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των χωρών.Το κυριότερο είναι η βούληση μας να το επιλύσουμε πριν μετατραπεί σε αδιέξοδο», είπε, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.  

«Αυτή είναι η προσέγγισή μας για την επίσκεψη στην Ελλάδα στις 7 Δεκεμβρίου. Διαφωνίες είχαμε χθες και θα τις έχουμε και σήμερα. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος ως δύο χώρες που μοιράζονται το ίδιο κλίμα και την ίδια θάλασσα. Υπάρχουν πολλά θέματα όπου μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Ελπίζω ότι το ταξίδι μας θα οδηγήσει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας για τις χώρες μας», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

DW

LMLM

LM