Ελληνικά
Giriş Tarihi : 07-12-2023 09:44

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν

Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη (7/12), με 3.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. 

Συγκεκριμένα, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς το πρωί της άφιξής του, για όλη την αυτοκινητοπομπή, που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη θα είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων» όπως η πρεσβεία της γείτονος χώρας.

Μάλιστα, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτήρια της Αθήνας, στα σημεία όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ελικόπτερα και drone θα παρακολουθούν από αέρος και θα δίνουν συνεχώς ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο κέντρο.

Να σημειωθεί ότι, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα μετά το 2017, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει την ελπίδα πως θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα

Απαγορεύεται με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε περιοχές της Αθήνας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (7/12) έως το απόγευμα στις 18:00 της ίδιας ημέρας λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, και ισχύει στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

Η Απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις Αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις, πορείες.

cnn.gr

LMLM

LM