DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-11-2023 12:48

ABD: İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemiyoruz

ABD: İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da İsrail'e açık bir şekilde bildirdiklerini açıkladı.

7 Ekim'den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Gazze'yi yeniden işgalini desteklemediğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İsrail'in çatışmaların sona ermesinin ardından Gazze Şeridi’nde güvenliği üstleneceği yönündeki açıklamalarına cevap veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, "Genel olarak konuşmak gerekirse, Gazze'nin yeniden işgalini desteklemiyoruz ve İsrail de desteklemiyor" diye konuştu.

"İSRAİL VE BÖLGE GÜVENDE OLMALI"

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların patlak verdiği 7 Ekim’den bir gün öncesine değinen Patel, "Aynı zamanda İsrail'le 6 Ekim'deki statükoya geri dönülmeyeceği konusunda da aynı fikirde olduğumuzu belirtmek önemli. İsrail ve bölge güvende olmalı. Gazze artık İsrail halkına veya başka birine karşı saldırılarının gerçekleştirileceği bir üs olamaz ve olmamalıdır. Bu nedenle, kriz sona erdiğinde Gazze'de ortaklarımızla çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Haber devam ediyorHaberin devamı

İsrail, 1967 yılında işgal ettiği Gazze Şeridi'nden 2005 yılında geri çekilmişti. İsrail, ordusu 2005 yılına kadar Gazze Şeridi’nde kontrol sahibiydi

cnnturk

LMLM

LM