Yunanistan
Giriş Tarihi : 02-02-2024 11:24

Bekleme süresini azaltacak mı? Ameliyatlar için dijital uygulama devrede

Bekleme süresini azaltacak mı? Ameliyatlar için dijital uygulama devrede

Sağlık Bakanı Adonis Yeoryiadis, Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiu, Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Thanos Petralias ve Sağlık Bakan Yardımcısı Marios Themistokleus tarafından imzalanan ve hastaların bekleme süresini azaltmayı amaçlayan ortak bakanlar kararı uyarınca, Dijital Ameliyat Listesi uygulaması dün (1 Şubat Perşembe) hayata geçirildi.

Dijital Ameliyat Listesi, hastanelerde gerçekleştirilecek cerrahi operasyonların öncelik sırasının gösterildiği dijital bir dosyalama sistemini oluşturacak.

Liste, ilgili cerrah hekim tarafından ameliyata ihtiyacı olduğu düşünülen her bir vatandaşın klinik değerlendirmesinin gerekli verileriyle güncellenecek, Ulusal Hasta Kayıtları (Εθνικά Μητρώα Ασθενών) ve Bireysel Elektronik Sağlık Kaydı (Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας) gibi sistemlerle birlikte çalışacak.

Hastane, mevcut cerrahi listesinde yer alan her hastanın listede kalmak istediğini teyit edecek. Hastaların listede kalması ya da listeden çıkarılmasının nihai teyidi hastalarla yapılacak telefon görüşmesiyle sağlanacak. Listede kalmak istemediği tespit edilen hastalar listeden çıkarılacak.

Her vaka hastalığın ilerleyişine göre kategorize edilecek. Vakaların aciliyetine göre oluşan beş kategoride bekleme süresi 2 ila 24 ay arasında değişiyor.

LMLM

LM