Ελληνικά
Giriş Tarihi : 09-09-2023 11:16

Ξεκινά στο Νέο Δελχί η Σύνοδος των G20

Ξεκινά στο Νέο Δελχί η Σύνοδος των G20

Οινδικής καταγωγής βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πρόσωπο της Συνόδου

Σίγουρα το πρόσωπο στο οποίο στρέφονται όλα τα φώτα της δημοσιότητας στην Ινδία, στην πρωτεύουσα της οποίας Νέο Δελχί πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο η συνόδος κορυφής της ομάδας G20, είναι ο Ρίσι Σούνακ.

Ο πρώτος Βρετανός αρχηγός κυβέρνησης που είναι ινδικής καταγωγής κατέφθασε μαζί με τη σύζυγό του Ναραγιάνα Μέρφυ, κόρη ινδού δισεκατομμυριούχου. Η παρουσία του ζεύγους επισκιάζει αυτήν άλλων ηγετών που κατέφθασαν στην ινδική πρωτεύπυσα, όπως της ιταλίδας πρωθυπουργου Τζορτζία Μελόνι.

Στην ατζεντα των συζητησεων των ηγετών των 20 πιο ισχυρών οικονομιών θα βρεθούν οικονομικά ζητήματα και ιδίως ο φόβος της πείνας, όλα συνδεόμενα με τον πόλεμο της Ρωσιας στην Ουκρανία και την διακοπή της συμφωνίας για τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.

«_Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια παγκοσμίως και επιτιθέμενο σκόπιμα σε βάρος της Ουκρανίας, το Κρεμλίνο τους στερεί τα τρόφιμα που χρειάζονται απεγνωσμένα... Αυτό πρέπει να σταματήσει_», σχολίασε λίγο μετά την άφιξή του στ Νέο Δελχί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Καθώς οι αφίξεις των ηγετών συνεχίζονται, η ινδική διπλωματία κινείται στα παρασκήνια σε αναζήτηση συναίνεσης για ένα κοινό ανακοινωθέν. Ωστόσο η Ρωσία και η Κίνα που μετέχουν στην σύνοδο έχουν ήδη απορρίψει τα πρώτα προσχέδια αυτού.euronews

LMLM

LM