Avrupa
Giriş Tarihi : 08-08-2023 12:20   Güncelleme : 09-08-2023 01:24

Göçmenlerin yaşayacağı dev gemiye nakiller başladı

Göçmenlerin yaşayacağı dev gemiye nakiller başladı

İngiltere İçişleri Bakanlığı, göçmenlerin yaşayacağı mavnaya ilk sığınmacıların taşındığını açıkladı.

İngiltere tarafından Dorset bölgesindeki Portland Limanı’na demirleyen ve göçmenlerin yaşayacağı mavna (büyük gemi) ilk sığınmacılarını ağırlamaya başladı.
500'DEN FAZLA KİŞİ DAHA TAŞINACAK
İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, birkaç sığınmacının Bibby Stockholm adlı mavnaya yerleştiği ve önümüzdeki aylarda 500’den fazla kişinin daha taşınacağı doğrulandı.

'YETKİYİ KULLANMAYA HAZIRIZ'
Geminin demirli bulunduğu bölge olan Dorset ve Wiltshire İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri'nin sözcüsü, İçişleri Bakanlığı ve gemiyi işleten şirkete yangın güvenliği konusunda "tavsiye ve yorumlarını" bildirdiklerini ve gerekli görülen hallerde "bunları uygulatmak için ellerindeki yetkiyi kullanmaya" hazır olduklarını bildirdi.
Sözcü söz konusu gemideki yangın önlemleri ve tahliye planlarıyla ilgili daha fazla detay vermenin, tekne ve içinde barınacakların güvenliğini etkileyebileceği için doğru olmayacağını ekledi.
İngiltere İçişleri Bakanlığı sözcüsü de "Kullanılmayan askeri tesisler ve gemilerin devreye sokulması, ülkeye küçük teknelerle gelenleri yerleştirmek için daha ucuz, uygun ve denetimi kolay yerleşimler sağlamış olacak" diyerek bir kez daha eleştirilen kararı savundu ve şöyle sürdürdü:
"Bibby Stockholm şu an, önümüzdeki haftalarda ilk sığınmacıların yerleştirilmesi öncesinde, bütün ilgili kurallara uygun olmasını sağlamak amacıyla son hazırlıklardan geçiyor."

cnnturk

LMLM

LM