DÜNYA
Giriş Tarihi : 31-01-2024 11:09

Karar verildi; ABD İran'a saldıracak mı?

Karar verildi; ABD İran'a saldıracak mı?

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'de ABD askerlerine yönelik saldırıya nasıl karşılık vereceklerine yönelik kararını verdiğini açıkladı. Biden, "Orta Doğu'da daha büyük bir savaşa ihtiyacımız yok." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’ün Suriye sınırına yakın bir bölgesinde bulunan Tower 22 adlı ABD üssüne düzenlenen İHA saldırısına nasıl karşılık verileceğine dair karar verdiklerini belirterek, daha fazla detay paylaşmadı.

"ARADIĞIM ŞEY BU DEĞİL"

İran’ın saldırıyı düzenleyenlere silah sağladığını ve bu nedenle İran’ı saldırılardan sorumlu tuttuğunu ifade eden Biden, Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir çatışmayı caydırmayı umduğunu belirterek, "Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Aradığım şey bu değil” dedi.

YUNUS PAKSOY AYRINTILARI AKTARDI

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy son dakika gelişmesinin ayrıntılarını aktardı. Yunus Paksoy, "Gazetecilerin sorularını cevapladı Biden. İran ile olan gerginlik soruldu. Nasıl cevap vereceğime karar verdim. Orta Doğu'da daha geniş savaşa ihtiyacımız yok cevabını verdi. Bir soru daha soruldu. İran'ı direkt olarak sorumlu tutuyor musunuz deyince silahları onlar temin ediyor" açıklamasında bulundu.

 

ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Biden, Ulusal Güvenlik Konseyi ile dün Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen saldırıyı görüşmüştü.

cnnturk

LMLM

LM