Avrupa
Giriş Tarihi : 30-12-2023 11:50   Güncelleme : 30-12-2023 12:19

Rusya'dan, Ukrayna'ya büyük hava saldırılarısı

Rusya'dan, Ukrayna'ya büyük hava saldırılarısı

Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım'da bir Rus savaş gemisini vurmasından günler sonra gerçekleşen bu saldırı savaşın başlangıcından bu yana bir gecede düzenlenen en büyük hava saldırılarından biri oldu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın bir gecede 110 civarında füze saldırısı düzenlediğini söyledi.

Ukrayna'nın tamamına yönelik saldırılar sırasında Kiev, Odessa, Dnipropetrovsk, Harkiv ve Lviv şehirlerinde hava saldırısı alarmı verildi.

İlk gelen raporlara göre ülke çapında çok sayıda kişi yaralandı ve en az iki kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım'ın Feodosya limanında bir Rus savaş gemisini vurmasından günler sonra gerçekleşen bu saldırı savaşın başlangıcından bu yana bir gecede düzenlenen en büyük hava saldırılarından biri oldu.

Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy İhnat, Rusya'nın X-22 gibi durdurulması son derece zor olan hipersonik, seyir ve balistik füzeler kullandığını söyledi.

Harkiv, ülkenin doğusunda Rusya sınırına 40 kilometreden daha az uzaklıktayken Lviv, Ukrayna'nın en batısında, Polonya sınırından sadece 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Telegram'da yedi kişinin hastaneye kaldırıldığını, üç kişinin de bir deponun enkazı altında kaldığını söyledi. Kliçko, hava saldırısı sığınağı görevi gören bir metro istasyonunun da vurulduğunu duyurdu.

Harkiv Belediye Başkanı İgor Terekhov, kentte bir hastane ve konut binalarına zarar veren saldırılarda bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Odessa'da belediye başkanı, düşen bir insansız hava aracının enkazının çarpması sonucu bir binanın alev aldığını bildirdi.

Bölgesel yetkililer, Lviv'de bir kişinin öldüğünü, üç kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırıdan bir gün önce Zelenskiy, hava savunma mühimmatını da içeren 250 milyon dolarlık askeri yardım paketi için ABD'ye teşekkür etmişti.

euronews

LMLM

LM