Yunanistan
Giriş Tarihi : 29-08-2023 10:53

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye ziyareti!

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in 12 Temmuz’da, Litvanya’nın Vilnius şehrinde gerçekleşen NATO zirvesi sırasındaki görüşmelerinde, iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmasını kararlaştırmalarından sonra ilk adım, 5 Eylül’de Ankara’da atılacak. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetritis 5 Eylül’de Ankara’yı ziyaret ederek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek. (Yorgo KIRBAKİ-Atina)

İki bakan ikili ve bölgesel meseleleri ele alacak ve Erdoğan ile Miçotakis’in, eylül ayının ikinci yarısında, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları sırasında gerçekleştirmeleri beklenen yeni görüşmenin hazırlıklarını yapacak.

New York’taki liderler görüşmesi “yeni sayfanın” ikinci adımını teşkil edecek. Üçüncü adım ise yıl sonuna kadar Selanik’te düzenlenecek, Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısında atılacak.

‘İYİ İLİŞKİ KURDUK’

Yerapetritis, 8 Ağustos’ta Yunan devlet televizyonu ERT’ye, “Özellikle sayın Fidan ile çok iyi düzeyde kişisel bir ilişki kurduk. Bu ilişki sayesinde de bazı meseleleri, sert söylemlere veya gerginliklere yol açmadan hallettik. Türkiye ile karşılıklı saygı ve güvene dayalı ilişkiler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kolay bir iş değil. Hedefimiz, Türk-Yunan ilişkilerinde, son aylarda yaşanan sakin dönemin uzun ömürlü olmasıdır” demişti.cnnturk

LMLM

LM